Zo'n week

Het was weer zo’n week. Zo’n week waarin de kat van de zoon naar de dierenarts moest, ik hem daarna mee naar huis nam, want elke dag een pilletje geven kun je niet van de buren verlangen als je op vakantie bent. Het was ook zaak die kat opgesloten te houden, want zodra hij de kans ziet gaat hij naar buiten en komt de eerste dagen niet terug. Uit protest. Dan klopt de kuur niet meer, en we weten allemaal dat dat niet mag bij antibiotica. Een paar keer per dag schalt de kreet door het huis: deur dicht, anders loopt Sumo weg.

Nou is een tegenspartelende kat een pilletje geven op zich al een onderneming.

Maar gelukkig hebben we een aankomend dierenarts te logeren. Ik heb met verbazing en bewondering gekeken hoe ze dat aanpakt. In de houdgreep, bek open, pil erin. Hij heeft niet eens tijd om na te denken. Het is ook de week waarin ik een OV traject naar Utrecht heb uitgezocht voor onze dierenarts in spe, vanaf onze locatie. Dat was een project van twee dagen. Wat een gedoe.

En de tent moet op, in de tuin. Hij stond op markplaats, we kregen een leuk bod, maar er werd wel een demo verwacht. En het hoost elke dag.

Deze week bleek ook dat mijn kippenactie is mislukt. Van de zes hennen die ik heb gekocht blijken er vijf haan te zijn. Daar heb ik niks aan, want het levert geen ei op. Die moesten dus geruild, maar het kattenkooitje was zoek. Dan maar het boodschappenkrat met het ovenrooster er bovenop, handdoek erover heen. Inventief staat wel in ons woordenboek. Van de drie die we terug kregen is er een eigenwijs. Die wil het hok niet in en klimt ’s nachts ergens in de struiken. Drie avonden een zoekactie in de tuin.

Toen we haar eindelijk in het vizier kregen, nam Man een duik, deed een greep en hield alleen een bos veren in zijn hand. Nou loopt er een kip met een kale kont door de tuin en volgende week komen er twee honden logeren die niet van kippen houden. Nou ja, ze houden er wel van, maar in een andere betekenis. Enige kippenvangactie is dus nog steeds geboden. Terwijl ik dit nog even doorlees zit ik de baby van de buren een papje te voeren. De buurman moest zijn auto naar de garage brengen en of ik even……… Zo’n week dus. Ik noem het maar een projectweek. Het wordt vanzelf weekend.