Zondag

Er zijn van die dingen die je ieder jaar een keer gedaan moet hebben. Zwemmen in zee bijvoorbeeld. Ik neem het me al weken voor, maar tot nu toe is het nog niet gelukt. Afgelopen zondag was er een uitgelezen dag voor. Heerlijke temperatuur, geen zuchtje wind, strakblauwe lucht. Begin juni moet je zoiets niet wagen, dan beneemt de koude zee je de adem, maar eind augustus is de watertemperatuur heel aangenaam. Om tien uur ’s morgens lag ik te dobberen in het zilte nat, samen met mijn honden. Het enige wat ik niet deed was de tennisbal achterna duiken, die manlief steeds in het water smeet, bestemd voor de honden, dat wel, maar met de bedoeling mij te raken. Hij mikte steeds verdacht scherp in mijn richting. Kerels, ze blijven vervelend. Ik heb het genegeerd, ik ben uiteindelijk geen hond.

In de middag stond er een lokaal uitje op het menu. Ik heb even een bezoekje gebracht aan Masters of Graffiti. Prachtige Graffiti schilderingen en Street Art van verschillende kunstenaars. Ik wou dat ik het kon. Heerlijk dat gespuit en gesmijt met verf van graffiti artiest Dion. Het wordt ook nog wat, dat verbaast me altijd.

Door naar de studio waar ik mocht komen vertellen over mijn boek: Goed voor een Glimlach, nu nog bij de drukker, maar straks tijdens de kunstroute zit ik er klaar mee, samen met mijn dochter. Ik kan niet wachten. ‘Ben je al een beetje verliefd op de radio?’ vroeg Anna Maria, die blijft proberen mij te strikken onder het mom: ‘je hebt zo’n goeie stem’. Voorlopig nog niet, ik ben niet zo gauw verliefd. ‘Ik begrijp niet’ zei ik tegen haar, ‘dat je met dit fantastische weer niet met die blonde God van je onder een boom in de tuin gaat zitten. Zo zonde om je vrijwillig in de studio te laten opsluiten.’

Zij dacht daar heel anders over. Verslavend de radio, veel te leuk om te doen. En die blonde God zat zelf lekker onder een boom met een boek, die was er straks ook nog.

Maar ik fietste een kwartier later weer fijn naar huis. Daar lagen de honden te ronken in hun manden, stond in de tuin een glas koele witte wijn voor mij klaar en zaten drie mannen te wachten op kip, patat, appelmoes en nog wat lekkers. Het was uiteindelijk zondag.