Heet

Het irritatieniveau is hoog met deze temperaturen. Dertig graden is zo niet mijn ding. Ik moet van alles doen, maar er komt geen klap van terecht. Ik erger me mateloos aan alle dingen die maar naar beneden vallen. Die wet van de zwaartekracht is werkelijk de meest storende die ik momenteel ervaar. Met als stip op twee, de agressieve plastic verpakkingen waar ik niet mee overweg kan. Waarom wil het dekseltje van het bakje champignons er na openmaken nooit meer óp? en die van het bakje kerstomaatjes niet áf. Als ik het eindelijk open heb rollen de tomaatjes over de grond. En je kan bij ons met twee loslopende honden niet van de grond eten. Ook niet als ik gezogen heb. En dat heb ik niet Nou moet ik van alles wassen en ik houd niet van wassen. Ik lees vandaag dat de EU van plan is alle onnodige plastic artikelen te verbieden. Ik ben voor. En dan het liefst beginnen met verpakkingen, alles gewoon weer in een papieren zak. Maar dat zal wel niet kunnen.

In mijn tuin groeit alles de pan uit. Ik mag wel oogstverlof inlassen als straks alle aardbeien en bessen tegelijk rood zijn. Voor vanavond wil ik sla bij mijn spinazietaartje van filodeeg. Die zijn bijna klaar dus ik moet nog opschieten met sla plukken in eigen kas. Maar het is er zo heet. Die sla ga ik gewoon niet wassen, kan mij het schelen. Scheelt tijd, zand schuurt de maag en een luisje in de sla is helemaal niet erg, zei mijn oom Wim altijd. Pas als er geen luisjes meer in de sla willen, moet je je zorgen gaan maken. Dan zit er teveel andere rotzooi op. Ik besluit er ook een lepel mooie olijfolie over te doen, met wat limoensap. Zoveel lekkerder dan de dressing van magere yoghurt die Weight Watchers adviseert. Ik erger me trouwens ook dood aan hun matentabel, die het steeds maar heeft over een ‘koffielepel’. Ik ken een theelepel, een eetlepel en een soeplepel, maar wat is in vredesnaam een koffielepel? Vrij vertaald gebruik ik de lepel van het kinderbestekje. Vast verkeerd, maar wel een maatje waar ik van houd. In mijn keuken is het na het eten nog steeds tropisch, want ik ben vergeten de oven uit te zetten. Het lijkt wel of mijn verstand slijt van deze temperatuur. Weet je wat, ik neem gewoon dat glas witte wijn, ondanks de Weight Watchers. Ik doe er wel een ijsklont in